Berichten geschreven door Peter van Dalen

 1. photo-1594629609709-32471a5b2ea2.jfif
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 16 april 2021

  Oezbekistan moet meer doen aan de vrijheid van godsdienst

  Samen met enkele collega-Europarlementariërs vraag ik aandacht voor de bescherming van de mensenrechten, met inbegrip van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, in Oezbekistan. De regering van dat land is recent met de Europese Commissie speciale afspraken over in- en uitvoerrechten bij de handel van allerlei producten overeengekomen. Je moet echter niet alleen handelsvoordelen geven aan Oezbekistan, maar ook heldere afspraken maken over de vrijheid van godsdienst aldaar.

  Lees verder
 2. IMG_4006
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 15 april 2021

  Persbericht: “Puls wederom geslagen, maar nog niet verslagen”

  Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vindt het bijzonder teleurstellend dat het Europese Hof van Justitie niet meegaat in de stelling dat het pulsverbod er onterecht gekomen is.  Dat is zijn eerste reactie op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

  Lees verder
 3. wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 14 april 2021

  Persbericht: Europa moet Turkije aanspreken op onderdrukking christenen

  De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, moet de arrestatie van de Aramese monnik Bileçen in Turkije veroordelen. Dat vinden vier Nederlandse Europarlementariërs van christelijke partijen.

  Lees verder
 4. Peter en Bellamy.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 12 april 2021

  Speech: Frans voorstel gaat ten koste van Nederlandse vissers

  Voor de berekening van de compensatie van verliezen door de brexit heeft de Europese Commissie een buitengewoon faire en zeer goed doordachte systematiek voorgesteld. Ik was dan ook verbaasd toen ik het ontwerprapport van collega Bellamy over de brexit-compensatiegelden las. Hij wil de evenwichtige verdeling van de compensatiegelden die de Europese Commissie voorstelt, veranderen. Ik vind dat, laat ik zeggen … frappant.

  Lees verder
 5. ansgar-scheffold-mtfTz0FnwBw-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 5 april 2021

  Opinieartikel over Rusland in Duitse krant Die Welt

  De Duitse regering moet duidelijker stelling nemen tegen Rusland. De Duitse benadering van nu, die neer komt op pappen en nathouden, betekent feitelijk dat Rusland geen strobreed in de weg wordt gelegd, en dat de misstanden daar ongestoord door kunnen gaan. In de Duitse krant Die Welt verscheen vandaag daarover het onderstaande artikel van mij.

  Lees verder
 6. IMG_2708.PNG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 30 maart 2021

  Officiële opening zonnepark TSN Groen in Houten

  TSN Groen in Houten is een voorloper in Europa als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Green Deal. Dat blijkt ook uit het het enorme zonnedak dat ik gisteren mocht openen.

  Lees verder
 7. Euro immo-wegmann-Ym2mFGr4GWI-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 24 maart 2021

  Stemverklaring - Rapport Hübner

  Bij het rapport van het Europees Parlement over het versterken van de internationale rol van de euro heb ik mij onthouden bij de eindstemming. Hoewel ik het belang van een sterke euro erken, kan ik mij niet vinden in de onderliggende boodschap van dit rapport die van de euro een geloofsartikel maakt, als de enige weg voorwaarts.

  Lees verder
 8. Afrika hu-chen-60XLoOgwkfA-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 24 maart 2021

  Speech: Zowel Afrika als de EU hebben baat bij een goede, duurzame relatie

  De ontwikkelingen in Afrika zijn verontrustend: de rechtsstaat functioneert niet in een reeks landen, jongeren trekken weg omdat hun situatie uitzichtloos is, en de mensenrechten worden in veel landen geschonden.

  Lees verder
 9. nicholas-doherty-pONBhDyOFoM-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 17 maart 2021

  Persbericht: Positieve reacties in Visserijcommissie op rapport Van Dalen

  In de Visserijcommissie van het Europees Parlement is positief gereageerd op het initiatiefrapport van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) over de gevolgen van windmolenparken op zee voor de visserij. Veel collega-Europarlementariërs maken zich zorgen over de impact van dergelijke grote bouwprojecten.

  Lees verder
 10. nicholas-doherty-pONBhDyOFoM-unsplash.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 12 maart 2021

  Persbericht: Presentatie ontwerprapport over windmolenparken op zee en de gevolgen voor de visserij

  Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) presenteert op woensdagmiddag 17 maart in de Visserijcommissie van het Europees Parlement zijn ontwerprapport over de gevolgen voor de visserijsector van windmolenparken op zee.

  Lees verder