-
Anja Haga noemt verkiezingsuitslag een wake-up call voor de ChristenUnie: ‘We moeten terug naar wat ons bindt’
Lees meer over "Anja Haga noemt verkiezingsuitslag een wake-up call voor de ChristenUnie: ‘We moeten terug naar wat ons bindt’"ChristenUnie-Europarlementariër Anja Haga: ‘Opnieuw waaieren ChristenUnie-kiezers uit naar diverse andere partijen. Dat de ChristenUnie een enorm veelkleurige partij is, is vaak ontzettend mooi en verrijkend, maar soms ook wel ingewikkeld. We zullen daarom terug moeten gaan naar wat ons bindt, tijdens de laatste kabinetsdeelname zijn we dat misschien wel een beetje kwijtgeraakt. Wat mij betreft is dat onze christelijke identiteit en zorg voor elkaar en de schepping. Oftewel: christelijk-sociaal. Dat is waarom ik bij de oprichting lid werd van de ChristenUnie en dat is wat ik de afgelopen decennia altijd met overtuiging heb uitgedragen.'
-
De extreme flanken bedreigen onze vrijheid in Europa
Lees meer over "De extreme flanken bedreigen onze vrijheid in Europa"De extreme flanken in Europa roepen serieuze zorgen op over het behoud van vrijheid, democratie en mensenrechten binnen de Europese Unie. Als ChristenUnie zijn we vastbesloten om op te komen voor deze fundamentele waarden en om ons te verzetten tegen elke vorm van extremisme die deze principes bedreigt.
-
Zorgelijk dat BBB samenwerking wil zoeken met extreem-rechts in Europa
Lees meer over "Zorgelijk dat BBB samenwerking wil zoeken met extreem-rechts in Europa"Uitspraken van BBB-lijstrekker voor de Europese verkiezingen Smit over samenwerking met de PVV baren Europarlementariër Anja Haga grote zorgen. Smit zei in gesprek met Nieuwsuur dat wat hem betreft de fractie van de Europese Volkspartij (EVP), waar het CDA en de ChristenUnie nu deel van uitmaken, gaat samenwerken met de PVV en de ID-fractie. Haga: ‘Een zeer zorgelijke uitspraak. Zowel in Nederland, als in Europa lijkt het erop dat de BBB een antirechtstatelijke partij als de PVV en de ID-fractie salonfähig wil maken. Dat lijkt mij nou juist precies niet de richting die we moeten varen.'
-
De onkostenvergoeding voor Europarlementariërs kunnen ze wat mij betreft halveren
Lees meer over "De onkostenvergoeding voor Europarlementariërs kunnen ze wat mij betreft halveren"Het Europees Parlement neemt op donderdag 25 april haar begroting voor het volgende jaar aan. Ik stem tegen. Wat mij betreft kunnen ze die onkostenvergoeding halveren. Op dit moment krijgt elke Europarlementariër bovenop hun prima salaris ook een onkostenvergoeding van 4500 euro. Dat kan omlaag. Daarnaast lijkt het me goed dat alle Europarlementariërs verantwoorden waar dit publiek geld aan uitgegeven wordt, zoals menig Europarlementariër en de ChristenUnie al jaren doen. Helaas is in deze begroting de hoogte van de onkostenvergoeding niet naar beneden bijgesteld en is ook niet geregeld dat elke parlementariër verantwoording moet afleggen over diens uitgaven uit de onkostenvergoeding.
-
Brussel licht burgers slecht in over wetgeving gezondheidsgegevens
Lees meer over "Brussel licht burgers slecht in over wetgeving gezondheidsgegevens"Het Europees Parlement maakt veel te weinig werk van voorlichting over de op 24 april aangenomen wetgeving aangaande de European Health Data Space. Burgers zijn hier niet goed van op de hoogte. Het Europees Parlement is akkoord gegaan met een Europese dataruimte voor gezondheidsgegevens waar iedere EU-burger automatisch aan wordt toegevoegd. Alleen als je bezwaar maakt, kan je dit voorkomen, maar dit is tot nu toe ontzettend slecht gecommuniceerd. Brussel gaat hiermee wat mij betreft uit de bocht.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 14
- Volgende pagina