-
Teleurstelling overheerst bij ChristenUnie over EU-resolutie christenvervolging Nigeria
Lees verderDonderdag 8 februari werd een resolutie aangenomen waarin het Europees Parlement zich negatief uitspreekt over de recente aanvallen op christenen in Nigeria door moslimterroristen. Naast enige tevredenheid over het feit dat nu eindelijk het Europees Parlement haar vizier op christenvervolging in Nigeria richt, overheerst vooral teleurstelling. Door aangenomen en verworpen amendementen werd helaas de mogelijke boodschap behoorlijk afgezwakt. -
Genetische aanpassing gewassen
Lees verderHet Europees Parlement heeft een voorstel aangenomen voor nieuwe vormen van genetische modificatie van planten. Gelukkig wordt de soortengrens niet overschreden en blijft de consument keuzevrijheid houden. -
Friese pepernoot onterecht aan banden gelegd
Lees verderDe NVWA interpreteert Europese regelgeving onterecht streng, met de Friese peperpoot als slachtoffer. Het is belangrijk dat Nederland stopt met extra regelgeving: dat is slecht voor ondernemers en slecht voor het aanzien van de EU. -
ChristenUnie mist duurzame economische visie in klimaatplannen Hoekstra
Lees verderDe eurofractie van de ChristenUnie is blij dat de Europese Commissie de klimaatdoelen voor 2040 concreet maakt, maar mist een heldere langetermijnvisie. -
EHDS
Lees verderDe Europese Databank voor gezondheidsgegevens in de huidige vorm is een te groot risico voor patiënten. Daarom is er actie nodig tegen dit plan.
-
Persbericht: Anja Haga voorgedragen als lijsttrekker Eurofractie ChristenUnie
Lees verderHet landelijk bestuur van de ChristenUnie draagt Europarlementariër Anja Haga voor als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Haga zit sinds september dit jaar in het Europees Parlement.
-
Geen COP29 in Azerbeidzjan
Lees verderNadat Azerbeidzjan meedogenloos de Armenen heeft verdreven uit Nagorno-Karabach krijgt het in plaats van sancties een beloning. Het land kreeg tijdens de klimaattop in Dubai voldoende steun om de volgende klimaattop, de COP29, te organiseren.
-
Europese Unie gaat niet over familierecht
Lees verderHet is onwenselijk dat de Europese Unie voorschrijft hoe er over gezinssamenstellingen gedacht moet worden. Europese lidstaten denken hier heel verschillend over en het is daarom terecht dat we het familierecht op nationaal niveau regelen. Ik heb daarom tegen het voorstel gestemd om een Europees Ouderschapscertificaat in te stellen.
-
Geen patiëntgegevens delen in EU zonder expliciete toestemming
Lees verderHet is onverstandig en risicovol om patiëntgegevens op grote schaal binnen de EU met elkaar te delen. Ik ben daarom kritisch op het voorstel voor een Europese Dataruimte Gezondheidszorg dat zojuist door het Europees Parlement is aangenomen.
-
Gulden middenweg nodig voor visserij en biodiversiteit
Lees verderWe moeten met elkaar kijken hoe we aan de ene kant de biodiversiteit kunnen beschermen en tegelijkertijd onze vissers door kunnen laten gaan met hun werk. Dat was mijn boodschap tijdens een event in het Europees Parlement over de bodemberoerende visserij.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 6
- Volgende pagina